SZAKKÖRÖK

Szakköreink célja, hogy egy-egy modern technológiai megoldással a gyerekek ne csak élmény szintjén találkozzanak, hanem azokat valós problémák megoldásához is fel tudják használni. Gondolkodjunk közösen arról, hogyan tudják biztonságosabbá, kényelmesebbé tenni az életünket, hatékonnyá tenni az energiafelhasználásunkat, megmenteni a bolygónkat, hogyan tudunk új, nagyszerű dolgokat létrehozni.

Ingyenes szakköreinkről részletes tájékoztatást lent talál.

Helyszín:
EDU&FUN Digitális Élményközpont Budapest
(Új Hidegkuti Nándor Stadion)
1087 Budapest, Salgótarjáni út 12-14.
(oldalsó üvegfali bejárat)

(Szakköreinket legalább 4 fő jelentkezése esetén indítjuk.
Amennyiben ez a létszám nem jön össze, az indítás dátumát elcsúsztathatjuk.)

Ingyenes szakköreink:

hétfő
(16.30-17.30)
kedd
(16.30-17.30)
szerda
(16.30-17.30)
csütörtök
(16.30-17.30)
Robotok az EDU&FUN-ban Modern technológiákkal a környezetért Modern technológiákkal a környezetért Tervezz, nyomtass 3D-ben! Modern technológiákkal a környezetért Önvezető járművek Robotok az EDU&FUN-ban
(1-4. évfolyam) (5-8. évfolyam) (5-8. évfolyam) (7-8. évfolyam) (5-8. évfolyam) (9-10. évfolyam) (1-4. évfolyam)
MINDEN SZAKKÖRRE ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!
Jelentkezni és érdeklődni telefonszám megadásával az info@edufun.hu e-mail címen,
vagy a +3670 440 4400 telefonszámon lehet.

HELYSZÍN: EDU&FUN Digitális Élményközpont (Új Hidegkuti Nándor Stadion)
1087 Budapest, Salgótarjáni út 12-14.
A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel Élményközpontunkban a vírus elleni védekezés érdekében:
MODERN TECHNOLÓGIÁKKAL A KÖRNYEZETÉRT!

Ma már nem kérdés, hogy bolygónk védelme közös ügyünk. Szakkörünkön azt vizsgáljuk, hogyan tudják ezt a feladatot támogatni a modern technológiák.
Velünk megismerheted a legújabb fejlesztéseket, modellezhetsz mérnöki megoldásokat. LEGO robotkészlettel alkotunk óceántisztító rendszert, hulladékválogatót, és sok hasznos önműködő szerkezetet a Te ötleteid nyomán.
A felfedező foglalkozássorozat során a résztvevők játszva ismerkedhetnek meg a 3D nyomtatással és a robottechnológiával.

Érdekelnek a robotok, mitől működnek, hogyan érzékelnek? Jelentkezz a szakkörünkre, ahol Aibo-nak, a robotkutyának taníthatsz új trükköket, Ozobotnak színes kódsorokkal segíthetsz eligazodni a térképen, rajzolhatsz InO-Bottal, és programozhatsz sok más önműködő szerkezetet.
Az alsós korosztálynak ajánlott tevékenységek olyan problémák elé állítják a résztvevőket, amelyek megoldása fejleszti a logikus-algoritmikus és kreatív gondolkodást, a térbeli tájékozódást, az együttműködést.

TERVEZZ, NYOMTASS 3D-BEN!

A 3D nyomtatás alkalmazása rohamosan terjed a világban. Alkalmazzák az űrtechnológiában, az egészségügyben, az iparban, és egyre népszerűbb az otthoni felhasználása.
Ezen a szakkörön a Te ötleteid nyomán tervezünk és nyomtatunk tárgyakat, amiket persze haza is vihetsz.
A hat alkalom során a résztvevők magabiztos tudásra tesznek szert a 3D technológia alkalmazásában, a tervezésben és a nyomtató kezelésében, használatában.

ÖNVEZETŐ JÁRMŰVEK

Érdekel az önvezető technológia? Szeretnél magad is önvezető járművet alkotni?
Ezen a szakkörön felépítünk egy micro:bittel vezérelt modell-autót, majd programozzuk. Megoldásokat keresünk a szabálykövetésre, a sávtartásra, az akadály elkerülésére. Foglalkozunk vezérléssel, szabályozással, a szenzorok használatával, az eszközök közötti kommunikációval. Alapszinten programozunk blokk környezetben és JavaScript nyelven.

Európai Regionális Fejlesztési Alap