„Az oktatásnak lépést kell tartania a világgal.”

A jó iskola, a jó tanár az életre készíti fel a gyerekeket – a digitális ismeretek pedig ma már nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz.

A Modern Oktatási Eszközök Kft. (MOE) komplex oktatási megoldásokat kínál a diákok digitális kompetenciáinak fejlesztésére.

Mitől komplex? A szükséges innovatív eszközökön túl módszertani képzéseket, villámtréningeket is kínálunk a tanároknak, illetve táborokat, hétvégi kurzusokat a gyerekeknek.

Nem csak forgalmazzuk a legmodernebb digitális eszközöket, de tanácsadással, betanítással segítjük az oktatási intézményeket, tanárokat a gépek használatának elsajátításában.

Craftbot 3D nyomtatók

Akárcsak a hagyományos nyomtatóknál, itt is fájlokból nyomtatunk – szövegek és képek helyett azonban a tárgyak 3D-s tervét kell átküldeni az eszköznek.
Többféle 3D nyomtatási eljárás létezik – a CraftBot egy FDM (Fused Deposition Modeling) technológiával működő asztali nyomtató, amelynek a lényege, hogy tinta helyett műanyag szálat (ún. filamentet) használ, amelyet a nyomtatófej megolvaszt, majd rétegenként haladva építi fel belőle a tárgyat egy speciális tálcán.

A szakkörökben CraftBot 3D nyomtatókat használunk, mert...

  • magyar mérnökök fejlesztették ki
  • rendkívül strapabíró masszív, heggesztett acélvázának köszönhetően
  • biztonságos – oldalfalak védenek a benyúlástól, ráadásul karbonszűrős búra és zárható ajtó is kapható hozzá
  • könnyű összeszerelni, beüzemelni, szétszerelni – a CraftBot nem véletlenül nyerte el a legjobb Plug ’N’ Play 3D nyomtatónak járó díjat a 3D Hubs által kiadott, 2017-es Printer Guide-ban
  • megbízható, precíz – a nyomtatók a szakkörökön nagy igénybevételnek vannak kitéve, ezért fontos, hogy mindig pontosan nyomtasson, és minél kevesebb probléma legyen vele
  • kiváló ár-érték arányú – a CraftBot „Budget” kategóriában első helyen végzett a 3D Hubs 2016-os, több ezer felhasználó körében végzett felmérésében
LEGO® Education

Ki ne játszott volna gyerekkorában LEGO építőkockákkal?
Azt viszont kevesen tudják, hogy a LEGO® kifejlesztett egy termékcsoportot kifejezetten oktatási célra.

A LEGO® Education egy jól átgondolt, felépített rendszer: az egyes készletek egy-egy korosztály képességéhez lettek igazítva.

Az egész csupán egy izgalmas játéknak tűnik a gyerekek számára (pl. pályát építenek, robotot „idomítanak”), miközben „észrevétlenül” megannyi tudás ragad rájuk: kialakul algoritmikus gondolkozásuk, digitális kompetenciájuk, miközben szociális és nyelvi készségeik is fejlődnek.

WeDo 2.0

Érdeklődhet egy 7 éves gyerek a programozás iránt?
Nagyon is – ha egy WeDo szett közelébe jut!

Ezzel a szettel robotot építeni és irányítani gyerekjáték – méghozzá nem is akármilyen!
Első lépésben 17 különböző robot közül választhatjuk ki, melyiket szeretnénk megépíteni.
Mikor ez megvan, az applikáció segítségével távirányíthatjuk a robotot: futtathatunk kész mozgássorokat, de egyedi parancsokat is beprogramozhatunk.

Mindstorms EV3

Ezzel a szettel robotot építeni és irányítani gyerekjáték – méghozzá nem is akármilyen!
Első lépésben 17 különböző robot közül választhatjuk ki, melyiket szeretnénk megépíteni.
Mikor ez megvan, az applikáció segítségével távirányíthatjuk a robotot: futtathatunk kész mozgássorokat, de egyedi parancsokat is beprogramozhatunk.

StoryStarter

Díjnyertes oktatási segédeszköz, amellyel a gyerekek olvasási, beszédértési, beszéd- és íráskészségét is fejleszthetjük.
A gyerekek egymással közreműködve találhatnak ki és építhetnek meg történeteket az építőkockák és figurák segítségével, majd a StoryVisualiser software-t használva le is írhatják és meg is jeleníthetik munkájukat


Fable

Programozható, humanoid robot.
A Fable egy moduláris felépítésű robot, amellyel gyerekjáték megtapasztalni a robotika alapjait.
Fable-t azért szeretjük, mert akár egy 8 éves gyerek is könnyedén tudja használni az alapfunkcióit, de akár a már programozásban magasabban szinten álló gimnazistáknak, egyetemistáknak, sőt akár a felnőtt szakképzésben is lehetőségeket nyújt.
https://shaperobotics.com/en/

„Klasszikus” számítástechnikai termékek

Laptopok, tabletek és egyéb, az oktatáshoz kapcsoló informatikai eszközök beszerzésében is készséggel állunk az iskolák rendelkezésére.

Kérdésed van? Érdekel valamely termékünk? Keress minket bátran!